4e STEENLEGGING 30 okt. 2017 verslag

Verslag 30 oktober 

Op 30 oktober begon de ceremonie in de Wachter, het buurthuis op het Schermereiland. Terwijl de genodigden binnen kwamen werd er buiten een interview met de voorzitter van de stichting opgenomen door Omroep Alkmaar Centraal. Dit is het filmpje wat met een link weergegeven is op homepage.

Hieronder een fotocollage van het strijkkwartet.

Het strijkkwartet bestaat uit leerlingen van Artiance met Jacky en Inge op viool, Hanno op cello en Femke op altviool. Ze staan onder begeleiding van hun lerares mevr. Mariken Gimbrere.
Ze hebben niet alleen opgetreden in het buurthuis de Wachter maar zijn ook bij alle lokaties op straat aanwezig geweest. Het weer heeft bijzonder meegeholpen, maar een enkele keer waren er paraplu's nodig. De temperatuur hield ook niet over, maar toch hebben de jongelui zich door de kou niet laten tegenhouden: een geweldige uitdaging die ze uitstekend hebben opgepakt en doorstaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wijken rondom de Bierkade en het Schermereiland worden gescheiden door het Noordhollands kanaal. Het deel wat nu Schermereiland wordt genoemd lag 200 jaar binnen de omwalling van de stad Alkmaar. Door de aanleg van het Noordhollands kanaal in 1824 werd het afgesloten van de oude stad en kreeg het een heel eigen karakter.
De start van de 4e steenlegging was in het wijkcentrum 'de Wachter' aan het Oudorperdijkje 66 op het Schermereiland, waar op een tweetal adressen 2 stenen gelegd zullen worden.

Daarna werd er in de Zeswielenstraat een drietal stenen gelegd, het vervoer van het Oudorperdijkje naar de Zeswielenstraat gebeurde per tourincar. Na deze ceremonie werd per touringcar doorgereden naar de Kanaalkade waar de looproute werd voortgezet richting Bierkadewijk. Zie voor routing en meer informatie onder de button STEENLEGGINGEN. Onderstaand een link naar de site van Alkmaar Centraal met een korte video over de steenlegging van 30 oktober:

https://www.alkmaarcentraal.nl/nieuws/60009052-stolpersteine-voor-in-wo2-vermoorde-joodse-alkmaarders-video

WBack To Top