Achtergronden

Overhandiging cheque door leerlingen van het Murmellius Gymnasium Alkmaar 

Op 2 september 2015 is het bestuur van de Stichting Herdenkingsstenen Joods Alkmaar op bezoek geweest bij het Murmelliusgymnasium. Die dag zou het door de school opgehaalde geldbedrag worden overhandigd aan de Stichting. Alle bestuursleden waren aanwezig. Het werd een grote cheque met een waarde van 1300,- euro.
In aanwezigheid van de rector, de vakdocenten sector Geschiedenis en een afvaardiging van de klassen overhandigden een vijftal klasgenoten aan penningmeester W. Ridderhof de cheque. Er was als dank een grote bos bloemen voor de school die werd doorgegeven aan de intiatiefneemster van deze actie, docente mevr. Schipper. Daarnaast werd er namens onze Stichting een vergrote ‘kwitantie’ overhandigd.

De leerlingen en docenten toonden een bijzondere betrokkenheid bij ons Herdenkingsstenen project. Het bestuur van de Stichting Herdenkingsstenen Joods Alkmaar is dankbaar en onder de indruk van de totale actie en van deze middag op het Gymnasium.
We merken dat nabestaanden van de Joods-Alkmaarse burgers die van dit initiatief horen er hun respect en dankbaarheid over uitspreken.

                 

Een afvaardiging van school overhandigt de cheque aan de penningmeester 


De trotse jongeren met het resultaat van hun inzet

WBack To Top